gastro postao
Slasni kolačići s bananama i čokoladom bit će odličan desert ili doručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 365
Tijesto
- 0.30 šalica maslac, slani
- 0.30 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica ekstrakt vanilije
- 2 kom banane
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žličica sol
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 0.50 žličica soda bikarbona
Za posip
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.25 šalica maslac, slani
- 0.50 šalica tamna čokolada
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U kalup za muffine poslažite papirnate kalupe.
- U većoj zdjeli kremasto izmiješajte omekšani maslac i šećer. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i zgnječene banane.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, cimet i sodu bikarbonu.
- Suhe sastojke dodajte mokrima uz pažljivo miješanje.
- Rasporedite smjesu u kalupe za muffine, tako da napunite polovicu do trećine kalupa.
- Pomiješajte sve sastojke za posip osim čokolade. I izmiješajte vilicom ili prstima. Zatim dodajte čokoladu i još jednom promiješajte.
- Posip rasporedite po površini muffina.
- Pecite 18 do 25 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ohladite prije vađenja iz kalupa.