Recepti 31. listopada 2022.

Mumije na stapiću - Halloween slastica od samo četiri sastojka

Mumije na štapiću
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najstrašnija noć u godini savršena je prilika za raditi sve ono što inače ne radiš. Slastice i zalogajčići trebaju izgledati - što više scary. Ma nema frke! Zasuči rukave.

Buuuhuuuu! Da, ovo je najstrašnija noć u godini! I sasvim je u redu da ju neki vole i žele prikladno proslaviti, a neki ne vole i ne žele. Ne volimo svi - biti prestrašeni niti proživjeti dan uz neobične slike, prizore, ukrase. I to je u redu. Ali neki vole! I uživaju u tom scary raspoloženju cijeli dan. Već poslovično se osim ukrasa priprema i baš takva hrana, strašna, zastrašujuća, nekad ček i granično neukusna, ako neke pitaš. No, kako izreka kaže: Tko voli, nek' izvoli! E, pa mi volimo i mi želimo ove mumije na štapiću. 

Budući da treba napraviti više tog za proslavu Halloweena, pa tako i puno vrsta strašne hrane, super je kad naletiš na neke jednostavne. Ove mumije na štapiću jednostavno je napraviti, sastojke vrlo vjerojtno imaš kod kuće, a izgledaju stvarno efektno. 

Mumije na štapiću

Sastojci: 

  • 250 g sirnog namaza 
  • 250 g Digestive keksa
  • 200 g bijele čokolade
  • 75 g čokoladnih kapljica

Priprema

  1. Pomiješaj kremasti sirni namaz s digestive keksima dok ne dobiješ jednoličnu smjesu koristeći mikser.
  2. Oblikuj male kuglice i stavi drvene štapiće u njih. Zatim ih stavi u hladnjak na 20 minuta kako bi se smjesa stvrdnula.
  3. Otopi bijelu čokoladu na vodenoj pari te pusti da odstoji 5 minuta.
  4. Umoči kuglice u bijelu čokoladu tako da pokrije sve dijelove smjese i položi na papir za pečenje prethodno pripremljen na pladnju.
  5. Stavi ih u hladnjak na 60 minuta kako bi se kuglice stvrdnule.
  6. Ostatak bijele čokolade (mora biti zagrijana smjesa) potrebno je staviti u vrećicu na kojoj ćeš odsjeći jedan kut te iz vrećice istisnuti na kuglice. Preporučamo da prvo na desert staviš čokoladne kapljice te na taj način napraviš oči mumiji. Nakon toga kružnim pokretima istisni bijelu čokoladu oko kuglice stvarajući dojam zavoja koji obavija mumiju.
  7. Stavi sve gotove kuglice u hladnjak sve dok ih ne odlučiš poslužiti. 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:34 31. Listopad 2022.

    Super scary kolac