Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak od makarona sa šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite tjesteninu, isprobajte ovaj jednostavni recept jer će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 272

Potrebno vam je

  • 250 g makaroni
  • 200 g kuhana šunka
  • 60 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 kom jaje kokošje
  • maslac, slani
  • 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. U 1,5 l vrele posoljene vode kuhajte oko 15 min makarone izlomljene na duljinu prsta, povremeno ih miješajući. Skuhanu tjesteninu istresite u cjedilo, prelijte hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
  2. Kuhanu šunku i sir narežite na kockice.
  3. Makaronima, šunkom i sirom naizmjenice, u slojevima, napunite namašćeni modl za nabujak, završite s makaronima.
  4. Umutite jaja u mlijeku, dodajte sol, papar i muškatni oraščić i time prelijte makarone.
  5. Odozgo pospite krušnim mrvicama i listićima maslaca, te sve to pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva C oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.