gastro postao
Ako volite tjesteninu, isprobajte ovaj jednostavni recept jer će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 272
Potrebno vam je
- 250 g makaroni
- 200 g kuhana šunka
- 60 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 kom jaje kokošje
- maslac, slani
- 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema
- U 1,5 l vrele posoljene vode kuhajte oko 15 min makarone izlomljene na duljinu prsta, povremeno ih miješajući. Skuhanu tjesteninu istresite u cjedilo, prelijte hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
- Kuhanu šunku i sir narežite na kockice.
- Makaronima, šunkom i sirom naizmjenice, u slojevima, napunite namašćeni modl za nabujak, završite s makaronima.
- Umutite jaja u mlijeku, dodajte sol, papar i muškatni oraščić i time prelijte makarone.
- Odozgo pospite krušnim mrvicama i listićima maslaca, te sve to pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva C oko 40 minuta.