gastro postao
Biftek punjen jajima, slaninom i začinima pečen u crvenom vinu i temeljcu ručak je dostojan kraljeva
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 803
Potrebno vam je
- 800 g biftek
- 50 g slanina suha, masna
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kom kuhano jaje
- 0.50 žličica gorušica
- 1 žličica paprika u prahu
- peršin, list
- sol
- papar
- 3 žlica ulje, biljno
- 1 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 dl goveđi temeljac
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 kom krastavci, kiseli
Priprema
- Dva veća odreska istucite batom pa posolite i popaprite. Jaje izmiješajte s maslacem, kuhanim jajima i slaninom narezanima na kockice, nasjeckanim peršinom, gorušicom, crvenom paprikom i solju.
- Premažite odreske tom smjesom. Mrkvu i kisele krastavce narežite po dužini na ploške i posložite preko smjese. Savijte odreske, povežite koncem i dobro popržite na ulju sa svih strana. Dolijte vino i temeljac. Pirjajte dok meso ne postane meko. Kad je gotovo, maknite konac i narežite ga na ploške.
- Zgusnite žlicom brašna umak u kojem se meso pirjalo i polijte ga po narezanome mesu.
Biftek punjen jajima, slaninom i začinima pečen u crvenom vinu i temeljcu ručak je dostojan kraljeva