gastro postao
Nadjev od jabuka, đumbira i oraha u vrećicama tijesta zapečenim u pećnici, desert je u koji ćete se zaljubiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 83
Ostalo
- 45 g maslac, slani
- 6 list tijesto za savijače
Potrebno vam je
- 150 g sušeno voće
- 4 žlica vinjak
- 1 kom jabuka (cijela)
- 30 g nasjeckani ušećereni đumbir
- 30 g orah, sirovi
- 1 mala žlica limunova korica
- 1 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Nasjeckajte suho voće za nadjev, stavite ga u posudu i izmiješajte s vinjakom. Poklopljeno ostavite 60 minuta da omekša. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite papirom lim za pečenje.
- Ogulite jabuku, prepolovite je i izrežite srčiku, a meso krupno naribajte. Sitno nasjeckajte komadiće đumbira. Umiješajte đumbir, voće, naribanu jabuku, orahe i limunovu koru.
- Rastopite maslac. Listove tijesta složite na dasci jedan na drugi pa ih narežite na šest kvadrata. Dobit ćete 36 kvadrata od tijesta. Svaki kvadrat premažite maslacem pa složite po tri jedan na drugi.
- U sredinu svakoga kvadrata stavite žlicu nadjeva pa lagano zakrenite. Stavite vrećice na lim za pečenje i tanko ih premažite maslacem. Pecite 12-15 minuta. Izvadite i pospite šećerom u prahu.
Izvor Skuhatćute