gastro postao
Zapečeni krumpiri sa smjesom od gljiva, sira i bešamela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 101
Potrebno vam je
- 8 kom krumpir, zreli
- 200 g vrganj
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g edamer (40% m u st)
- peršin, list
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 čaša bešamel umak
Priprema
- Izaberite krumpire podjednake veličine, ogulite ih i napola skuhajte.
- Kad su na pola kuhani prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu da dobijete lađice koje ćete kasnije puniti.
- Luk sitno narežite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte narezane gljive, možete upotrijebiti šampinjone ili bilo koje druge i dinstajte dok ne budu gotove.
- Posebno napravite bešamel umak na načina na koji ga i inače radite (margarin, brašno, mlijeko)
- U još topli bešamel umak dodajte naribani ili na kockice narezani sir, dinstane gljive te sol, papar, peršin i češnjak u količinama po vlastitoj želji
- Tom smjesom punite izdubljene krumpire, poslažite ih u protvan ili vatrostalnu posudu i peci te u pećnici 20-tak mintua, tek toliko da malo dobiju zlaćanu boju.