Recepti 13. listopada 2014.

Nadjeveni krumpir

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeni krumpiri sa smjesom od gljiva, sira i bešamela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 101

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 200 g vrganj
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g edamer (40% m u st)
  • peršin, list
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 čaša bešamel umak

Priprema

  1. Izaberite krumpire podjednake veličine, ogulite ih i napola skuhajte.
  2. Kad su na pola kuhani prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu da dobijete lađice koje ćete kasnije puniti.
  3. Luk sitno narežite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte narezane gljive, možete upotrijebiti šampinjone ili bilo koje druge i dinstajte dok ne budu gotove.
  4. Posebno napravite bešamel umak na načina na koji ga i inače radite (margarin, brašno, mlijeko)
  5. U još topli bešamel umak dodajte naribani ili na kockice narezani sir, dinstane gljive te sol, papar, peršin i češnjak u količinama po vlastitoj želji
  6. Tom smjesom punite izdubljene krumpire, poslažite ih u protvan ili vatrostalnu posudu i peci te u pećnici 20-tak mintua, tek toliko da malo dobiju zlaćanu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.