Nakon što pripremiš ove ukusne cupcakese od lubenice za svoje ljetno druženje, bit će ti na meniju cijelo ljeto
Lubenica je toliko popularna ljetna poslastica da ima i svoj dan (3. kolovoza)! Ukusna je u koktelima, u salatama ili kao slatka ljetna delicija. Ovaj put donosimo ti recept za osvježavajuće ljetne cupcakese od lubenice.
Kako odabrati pravu lubenicu
Sezona lubenica traje od svibnja do rujna u većini dijelova svijeta. Biraj lubenicu koja je zrela - ona proizvodi dubok šuplji zvuk kada je udariš po kori. Također je teška za svoju veličinu (što znači da je sočna), a bijela mrlja s donje strane (gdje je bila položena na zemlji) je kremasto žuta.
Recept koji slijedi je brz, jednostavan i ukusan - imat ćeš cupcakes od lubenice u tren oka. Ali ako želiš učiniti ove cupcakese još posebnijima - možda za piknik, ljetnu rođendansku zabavu ili roštilj, pospi ih čokoladnim kapljicama ili odvoji glazuru u tri zdjele i oboji jednu crveno, jednu zeleno, a jednu ostavi bijelu.
Zatim ukrasi s ove tri boje koristeći slastičarsku vrećicu s nastavkom u obliku zvijezde.
Ne gasi ekran dok kuham
Cupcakes od lubenice
15 MIN
pripreme
21 MIN
kuhanja
24
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kupovna mješavina za biskvit
1
kom
Pire od lubenice
1
šalica
Jestiva boja - crvena
Suncokretovo ulje
0,50
šalica
Bjelanjak
4
kom
Maslac
0,50
šalica
Pire od lubenice
0,25
šalica
Šećer u prahu
2
šalica
Jestiva boja - crvena
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C. Postavi papirnate košarice u dva kalupa za muffine (svaki po 12 komada).
Nareži lubenicu na kockice i ukloni sjemenke. Zgnječi kockice drvenom žlicom kako bi ispustile sok, zatim ih blendaj dok ne dobiješ gatku smjesu (10-15 sekundi).
U velikoj zdjeli električnim mikserom istuci smjesu za kolače, 1 šalicu pirea od lubenice, suncokretovo ulje i bjelanjke. Dodaj kap ili dvije crvene boje za hranu.
Ulij smjesu u pripremljene kalupe za muffine i peci 19-21 minutu ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Pusti da se cupcakesi hlade u kalupu oko 10 minuta prije nego ih izvadiš na rešetku za hlađenje.
Istuci maslac sa 1⁄4 šalice pirea od lubenice i šećerom u prahu dok se ne sjedine. Dodaj više pirea ako je glazura previše gusta ili više šećera ako je previše rijetka. Umiješaj kap ili dvije crvene boje za hranu.
Ohladi cupcakese i premaži ih glazurom, čuvaj u hladnjaku.