Bez obzira na to jesi li strastveni ljubitelj margarita ili jednostavno tražiš zanimljiv i originalan recept za desert, cupcakes s okusom margarite zasigurno će ti osvojiti nepce i učiniti svaku priliku posebnijom...
Kada se spoje osvježavajuće citrusne note margarite i mekana tekstura cupcakesa, dobiješ desert koji je savršen za posebne prilike, zabave ili jednostavno kada žudiš za nečim malo drugačijim.
Uz dodatak kremastog preljeva od tekile i limete te prstohvat soli za savršenu ravnotežu slatkog i slanog, cupcakes s okusom margarite su vizualno impresivni koliko i ukusni. U iščekivanju ljeta, zamisli ih kao svoju slatku putovnicu na sunčanu plažu!
Ne gasi ekran dok kuham
Margarita cupcakes
30 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Brašno
1,50
šalica
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Sol
0,50
žličica
Suncokretovo ulje
0,66
šalica
Šećer
1
šalica
Jaje
2
kom
Korica limete
1
žličica
Sok od limete
2
žličica
Ekstrakt vanilije
0,50
žličica
Tekila
2
žlica
Grčki jogurt
0,50
šalica
Šećer
0,33
šalica
Voda
0,25
šalica
Tekila
1
žlica
Sok od limete
0,50
žlica
Krem sir
120
g
Maslac
1
šalica
Šećer u prahu
4
šalica
Tekila
1
žlica
Sok od limete
2
žlica
Cvijet soli
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži kalup za 12 cupcakesa papirnatim košaricama.
U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
U većoj zdjeli izmiksaj ulje i šećer dok se ne sjedine. Dodaj jaja, sok limete, koricu limete, ekstrakt vanilije, tekilu i jogurt te miješaj dok smjesa ne postane glatka.
Postepeno dodaj mješavinu brašna, miješajući tek toliko da se sastojci sjedine.
Ravnomjerno rasporedi tijesto po košaricama, napunivši svaku do otprilike ⅔.
Peci 20–23 minute, dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ostavi da se cupcakes ohlade u kalupu 5 minuta, zatim premjesti na rešetku i ohladi do sobne temperature.
Dok se cupcakes peku, u lončiću pomiješaj vodu i šećer za sirup. Zagrijavaj na srednjoj temperaturi, povremeno miješajući, dok smjesa ne zavrije.
Makni s vatre i umiješaj tekilu i sok od limete. Ostavi da se potpuno ohladi.
Kistom vrhove pečenih cupcakesa premaži sirupom.
U velikoj zdjeli, mikserom miksaj omekšani maslac i krem sir dok ne smjesa ne postane potpuno glatka. Dodaj šećer u prahu i miksaj dok se ne sjedini. Dodaj tekilu i sok limete, miksaj dok preljev ne postane lagan i pjenast.
Preljevom prelij ohlađene cupcakes, a potom stavi i kremu od maslaca i krem sira. Po želji ukrasi kriškama limete, naribanom koricom od limete i cvijetom soli prije posluživanja.