gastro postao
Započnite dan doručkom zapakiranim u ukusne tortilje...
Zbog ovakvog slasnog doručka lakše ćete ustati iz kreveta. Budući da je za pripremu potrebno 40 minuta, pretpostavljamo da ćete ovaj recept sačuvati za vikend, godišnji odmor ili neki slobodni dan kojeg uspijete uhvatiti.
Sastojci su dovoljni za 8 tortilja, čime možete nahraniti partnera i djecu, cimere ili prijatelje koji su ostali prespavati nakon burne noći. Malo truda i vremena će se isplatiti čim prvi put zagrizete.
Sastojci:
- 8 tortilja
- 4 kobasice
- 12 jaja
- 100 g feferona
- 250 g naribane gaude
- 1 čajna žličica višenamjenskog brašna
- 1 šalica mlijeka (200 ml)
Postupak:
- Ispecite kobasice u tavici i ocijedite ih. Ostavite 2 žlice tekućine u kojoj su se pekle.
- Pripremite kajganu od jaja i nasjeckanih feferona. Ako su feferoni jako ljuti, razmislite o tome da smanjite količinu.
- Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje.
- Narežite kobasice i stavite polovicu na svaku tortilju, s jajima i gaudom. Zarolajte tortilje i stavite ih u posudu za pečenje.
- Umak koji je preostao od pečenja kobasica stavite u tavicu. Dodajte žličicu brašna, a zatim i mlijeko i miješajte sve dok se umak ne zgusne.
- Prelijte tortilje umakom i pecite 10-15 minuta.
Uživajte u bogatom doručku!