Recepti 10072 prikaza 18. srpnja 2017.

Jaja i rajčice tvore savršen ljetni doručak!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošan doručak za dvoje priprema se brže nego što možete zamisliti. Trebat će vam samo nekoliko jaja, veća tava i želja za najslasnijim doručkom.

Nalik klasičnoj shakshuki, ovo jelo spaja najbolje od ljeta. Odaberite najdražu vrstu rajčica pa ih spojite s divnim aromama bosiljka i kremastom teksturom jaja poširanih u umaku. 

 

Shakshuka Možda vas zanima... Zapamtite Shakshuku jer ćete se zaljubiti u ovo jelo Recepti

 

Priprema ovog jela neće vam oduzeti previše vremena, tek 15-tak minuta, ali ćete u njemu uživati od prvog do zadnjeg zalogaja.

Umak isprobajte neposredno prije dodavanja jaja kako biste na vrijeme otklonili previše kiseline od rajčica. Slobodno dodajte prstohvat šećera za divan balans okusa.

Ovo jelo idealno će se slagati uz hrskavi tostirani kruh, a kada je gotovo i još vruće, možete ga posipati sitno ribanim parmezanom za još kremastiji umak.

 

 

Možda vas zanima... Odličan usputni doručak: Mini omleti Recepti frittata Možda vas zanima... Otvorite oči: Fritata od tikvice, šunke i sira Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 


Potrebno vam je:

  • 3 rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 jaja
  • 1 luk
  • 5 žlica pelata
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga na vruće maslinovo ulje.
  2. Pustite da se pirja, a zatim mu dodajte rajčicu koju ste nasjeckali.
  3. Ubacite češnjak i pustite da se pirja.
  4. Kada rajčica lagano omekša, dodajte pelate, začinite soli i paprom pa pustite da se kratko krčka.
  5. Kada ste dobili željenu konzistenciju rajčica, u umak razbijte jaja.
  6. Tavu poklopite ili prekrijte folijom pa pecite dok jaja ne poprime teksturu koju volite.
  7. Pospite svježim bosiljkom.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.