Nalik klasičnoj shakshuki, ovo jelo spaja najbolje od ljeta. Odaberite najdražu vrstu rajčica pa ih spojite s divnim aromama bosiljka i kremastom teksturom jaja poširanih u umaku.
Priprema ovog jela neće vam oduzeti previše vremena, tek 15-tak minuta, ali ćete u njemu uživati od prvog do zadnjeg zalogaja.
Umak isprobajte neposredno prije dodavanja jaja kako biste na vrijeme otklonili previše kiseline od rajčica. Slobodno dodajte prstohvat šećera za divan balans okusa.
Ovo jelo idealno će se slagati uz hrskavi tostirani kruh, a kada je gotovo i još vruće, možete ga posipati sitno ribanim parmezanom za još kremastiji umak.
Potrebno vam je:
- 3 rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 5 jaja
- 1 luk
- 5 žlica pelata
- Bosiljak
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga na vruće maslinovo ulje.
- Pustite da se pirja, a zatim mu dodajte rajčicu koju ste nasjeckali.
- Ubacite češnjak i pustite da se pirja.
- Kada rajčica lagano omekša, dodajte pelate, začinite soli i paprom pa pustite da se kratko krčka.
- Kada ste dobili željenu konzistenciju rajčica, u umak razbijte jaja.
- Tavu poklopite ili prekrijte folijom pa pecite dok jaja ne poprime teksturu koju volite.
- Pospite svježim bosiljkom.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!