Recepti Morski plodovi 17. veljače 2025.

Nakon Marry me piletine stiže nam Marry me tjestenina s kozicama

Morski plodovi
15 MIN
15 MIN
6
SREDNJE
marry me tjestenina s kozicama
Marry me tjestenina s kozicama
foto: Goldengracekitchen/Pinterest
Nakon popularne Marry me piletine, novi je hit Marry me tjestenina s kozicama. Donosimo odličan, provjeren recept!

Marry me piletina već nas je oduševila, u međuvremenu smo otkrili i recepte za Marry me tofu te Marry me mesne okruglice. Sada nas pak veseli Marry me tjestenina s kozicama koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje tjestenine i morskih plodova... kao i one koji će to tek postati.

Neodoljivo kremasta Marry me tjestenina s kozicama

Marry me tjestenina s kozicama kremasta je, puna boja i divnih okusa... naprosto neodoljiva! Doista postoji razlog zašto bi te bolja polovica (ako već nije) mogla zaprositi nakon što skuhaš ovo jednostavno i brzo, a tako ukusno jelo.

I zato nemamo vremena za gubljenje, odmah se bacamo na pripremu Marry me tjestenine s kozicama, za koju donosimo odličan, provjeren recept!

marry me tjestenina s kozicama | Author: Goldengracekitchen/Pinterest Marry me tjestenina s kozicama foto: Goldengracekitchen/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Marry me tjestenina s kozicama
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Sušene rajčice u maslinovu ulju 1 šalica
  • Kozice 450 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Rigatoni 500 g
  • Češnjak 4 režanj
  • Koncentrat rajčice 2 žlica
  • Chilli pahuljice 0,25 žličica
  • Pileći temeljac 2 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 1 šalica
  • Talijanska mješavina začina 1 žličica
  • Mladi špinat 150 g
  • Parmezan 30 g
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. U velikoj masivnoj tavi, na srednjoj temperaturi, zagrij 2 žlice ulja u kojem su bile sušene rajčice. Kozice očisti te posoli i popapri. Prži ih na ulju oko 3 minute, potom ih prebaci u tanjur i ostavi sa strane.


  2. U međuvremeni skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.


  3. U tavi u kojoj su se pržile kozice na srednjoj vatri poprži nasjecani češnjak, koncentrat rajčice, zdrobljene chili pahuljice - oko 1 minutu. Dodaj sušene rajčice, temeljac, vrhnje i talijanske začine-

    Pusti da zavrije, tekućinom s dna tave pokupi sve što se eventualno uhvatilo za dno jer to daje okus jelu, te pusti da se kuha, uz povremeno miješanje, dok se umak lagano ne reducira i zagusti, oko 5 minuta. Dodaj mladi špinat i kuhaj, uz miješanje, još 1-2 minute.


  4. Dodaj tjesteninu, korice i naribani parmezan. Kuhaj, uz miješanje, dok se tjestenina cijela ne prekrije umakom. Posoli i popapri prema ukusu. Makni tavu svatre i pusti da odstoji 2-3 minute. Još jednom promiješaj tjesteninu prije posluživanja.


  5. POsluži tjesteninu u zdjelicama ili dubokim tanjurima, pospi svježim listićima bosilja i s još malo svježe naribanog parmezana.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

870 kcal

43 %

MASTI

20,00 g

27 %

KOLESTEROL

0,18 g

0 %

UH

63,00 g

22 %

PROTEINI

35,00 g

70 %

U ovom receptu možeš koristiti i zamrznute kozice, koje pak možeš odmrznuti za 10-20 minuta. Treba ih staviti pod hladnu tekuću vodu i pustiti da se odmrznu. Naravno, prije prženja treba ih dobro osušiti kuhinjskim ubrusom.

Za kraj, donosimo i originalan recept za popularnu Marry me piletinu...

Možda vas zanima... Marry me piletina - toliko fina da će dovesti do sudbonosnog pitanja Native sadržaj
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.