Nakon popularne Marry me piletine, novi je hit Marry me tjestenina s kozicama. Donosimo odličan, provjeren recept!
Marry me piletina već nas je oduševila, u međuvremenu smo otkrili i recepte za Marry me tofu te Marry me mesne okruglice. Sada nas pak veseli Marry me tjestenina s kozicama koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje tjestenine i morskih plodova... kao i one koji će to tek postati.
Neodoljivo kremasta Marry me tjestenina s kozicama
Marry me tjestenina s kozicama kremasta je, puna boja i divnih okusa... naprosto neodoljiva! Doista postoji razlog zašto bi te bolja polovica (ako već nije) mogla zaprositi nakon što skuhaš ovo jednostavno i brzo, a tako ukusno jelo.
I zato nemamo vremena za gubljenje, odmah se bacamo na pripremu Marry me tjestenine s kozicama, za koju donosimo odličan, provjeren recept!
Marry me tjestenina s kozicama
foto: Goldengracekitchen/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Marry me tjestenina s kozicama
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Sušene rajčice u maslinovu ulju
1
šalica
Kozice
450
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Rigatoni
500
g
Češnjak
4
režanj
Koncentrat rajčice
2
žlica
Chilli pahuljice
0,25
žličica
Pileći temeljac
2
šalica
Vrhnje za kuhanje
1
šalica
Talijanska mješavina začina
1
žličica
Mladi špinat
150
g
Parmezan
30
g
Svježi bosiljak
Postupak
U velikoj masivnoj tavi, na srednjoj temperaturi, zagrij 2 žlice ulja u kojem su bile sušene rajčice. Kozice očisti te posoli i popapri. Prži ih na ulju oko 3 minute, potom ih prebaci u tanjur i ostavi sa strane.
U međuvremeni skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
U tavi u kojoj su se pržile kozice na srednjoj vatri poprži nasjecani češnjak, koncentrat rajčice, zdrobljene chili pahuljice - oko 1 minutu. Dodaj sušene rajčice, temeljac, vrhnje i talijanske začine-
Pusti da zavrije, tekućinom s dna tave pokupi sve što se eventualno uhvatilo za dno jer to daje okus jelu, te pusti da se kuha, uz povremeno miješanje, dok se umak lagano ne reducira i zagusti, oko 5 minuta. Dodaj mladi špinat i kuhaj, uz miješanje, još 1-2 minute.
Dodaj tjesteninu, korice i naribani parmezan. Kuhaj, uz miješanje, dok se tjestenina cijela ne prekrije umakom. Posoli i popapri prema ukusu. Makni tavu svatre i pusti da odstoji 2-3 minute. Još jednom promiješaj tjesteninu prije posluživanja.
POsluži tjesteninu u zdjelicama ili dubokim tanjurima, pospi svježim listićima bosilja i s još malo svježe naribanog parmezana.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
870 kcal
43 %
MASTI
20,00 g
27 %
KOLESTEROL
0,18 g
0 %
UH
63,00 g
22 %
PROTEINI
35,00 g
70 %
U ovom receptu možeš koristiti i zamrznute kozice, koje pak možeš odmrznuti za 10-20 minuta. Treba ih staviti pod hladnu tekuću vodu i pustiti da se odmrznu. Naravno, prije prženja treba ih dobro osušiti kuhinjskim ubrusom.
Za kraj, donosimo i originalan recept za popularnu Marry me piletinu...