gastro postao
Pripremite malo drugačiji namaz koji možete poslužiti u bilo koje doba dana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 19
Potrebno vam je
- 500 g buča
- 2 režanj luk ,bijeli
- 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- ulje bučino
- sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
- džem od brusnice
- muškatni oraščić
Priprema
- Bundevu narežite na kockice, posipajte maslinovim uljem, začinite muškatnim oraščićem i pecite u pećnici oko 20 min na 180°C.
- U posudu stavite pečenu bundevu, svježi sir, sitno nasjeckani češnjak, malo maslinova ulja, sok od pola limuna, grubo nasjeckane sjemenke buče. Izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete namaz željene gustoće, ako je namaz pregust možete dodati još malo maslinova ulja ili kiselog vrhnja.
- Na tost namažite namaz od bundeve, posipajte ga sa par kapi bučinog ulja i grubo nasjeckanim sjemenkama buče, dodajte žličicu džema od brusnica i poslužite.
Pripremite malo drugačiji namaz koji možete poslužiti u bilo koje doba dana