Recepti 13. listopada 2014.

Namaz od bundeve

Namaz od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite malo drugačiji namaz koji možete poslužiti u bilo koje doba dana

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 19

Potrebno vam je

  • 500 g buča
  • 2 režanj luk ,bijeli
  • 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • ulje bučino
  • sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok
  • džem od brusnice
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Bundevu narežite na kockice, posipajte maslinovim uljem, začinite muškatnim oraščićem i pecite u pećnici oko 20 min na 180°C.
  2. U posudu stavite pečenu bundevu, svježi sir, sitno nasjeckani češnjak, malo maslinova ulja, sok od pola limuna, grubo nasjeckane sjemenke buče. Izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete namaz željene gustoće, ako je namaz pregust možete dodati još malo maslinova ulja ili kiselog vrhnja.
  3. Na tost namažite namaz od bundeve, posipajte ga sa par kapi bučinog ulja i grubo nasjeckanim sjemenkama buče, dodajte žličicu džema od brusnica i poslužite.

Pripremite malo drugačiji namaz koji možete poslužiti u bilo koje doba dana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.