Recepti 06. listopada 2015.

Namaz od mrkve i pečenih lješnjaka

Namaz od mrkve i pečenih lješnjaka
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • maslinovog ulja
  • 3 kom mrkve
  • 1 šaka pečenih lješnjaka
  • majoneze
  • 1 šalica mascarponea
  • soja sosa
  • soli
  • papra
  • paradajz sos
  • 1 vezica peršina
  • 5 kapi limuna
  • 1 režanj češnjaka

Priprema

  1. Narežite mrkvu na kockice i stavite pirjati na maslinovo ulje, malo posolite. Pred kraj pirjanja dodajte češnjak. U pećnici prepecite lješnjake da ih možete očistiti.
  2. U dublju posudu dodajte ostale sastojke i promješajte. Nakon što je mrkva omekšala pustite da se malo prohladi te dodajte ostalim sastojcima. Sve zajedno miksajte, najbolje štapnim mikserom ili sjeckalicom.
  3. Dodajte pečene lješnjake, i miksajte dok ne bude kao namaz. Po želji dodajte još soli i papra ili nekih drugih začina.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.