gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- maslinovog ulja
- 3 kom mrkve
- 1 šaka pečenih lješnjaka
- majoneze
- 1 šalica mascarponea
- soja sosa
- soli
- papra
- paradajz sos
- 1 vezica peršina
- 5 kapi limuna
- 1 režanj češnjaka
Priprema
- Narežite mrkvu na kockice i stavite pirjati na maslinovo ulje, malo posolite. Pred kraj pirjanja dodajte češnjak. U pećnici prepecite lješnjake da ih možete očistiti.
- U dublju posudu dodajte ostale sastojke i promješajte. Nakon što je mrkva omekšala pustite da se malo prohladi te dodajte ostalim sastojcima. Sve zajedno miksajte, najbolje štapnim mikserom ili sjeckalicom.
- Dodajte pečene lješnjake, i miksajte dok ne bude kao namaz. Po želji dodajte još soli i papra ili nekih drugih začina.