gastro postao
Ovaj proljetni namaz poslala je čitateljica Zdrave Krave na natječaj Kuhaj u ritmu proljeća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 232
Potrebno vam je
- 500 g patlidžan
- 2 režanj češnjak
- 5 žlica ulje maslinovo
- 3 žlica limunov sok
- 2 žlica badem, oljušteni suhi
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica vlasac ( listovi)
- 1 mala žlica peršin, list
Priprema
- Patlidžane narežite na kolutove, popržite na tavi na žlici ulja i ohladite.
- Dobro ih usitnite električnom miješalicom, umiješajte protisnuti češnjak,vlasac, peršin,sol i papar.
- Lagano dodajte preostalo maslinovo ulje i limunov sok da dobijete finu kremastu kremu.
- Na kraju umiješajte nasjeckane bademe.
- Namaz poslužite uz prepečeni kruh.
Izvor Zdrava Krava