gastro postao
Neobična pita koja će vas osvojiti svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 922
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 500 g lisnato tijesto
- 40 kom rajčice, cherry
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica med, vrcani
- 2 žlica krušne mrvice
- pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- bosiljak, vezica
Priprema
- Stavite rajčice u okruglu plitku posudu s uljem, solju, paprom i medom. Stisnite ih što bliže i pospite mrvicama.
- Na dobro pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na krug veličine posude pa njime prekrijte rajčice i utisnite sa strane.
- Premažite tijesto istučenim jajetom. Pecite 20 minuta na 200°C, dok tijesto ne nabubri i postane zlatno-smeđe.
- Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa izvrnite na veliki tanjur.
- Kad se tart ohladi, pospite bosiljkom i poprskajte maslinovim uljem te začinite.