Recepti 13. listopada 2014.

Naopaka pita s rajčicama

Naopaka pita s rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična pita koja će vas osvojiti svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 922

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 500 g lisnato tijesto
  • 40 kom rajčice, cherry
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica med, vrcani
  • 2 žlica krušne mrvice
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Stavite rajčice u okruglu plitku posudu s uljem, solju, paprom i medom. Stisnite ih što bliže i pospite mrvicama.
  2. Na dobro pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na krug veličine posude pa njime prekrijte rajčice i utisnite sa strane.
  3. Premažite tijesto istučenim jajetom. Pecite 20 minuta na 200°C, dok tijesto ne nabubri i postane zlatno-smeđe.
  4. Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa izvrnite na veliki tanjur.
  5. Kad se tart ohladi, pospite bosiljkom i poprskajte maslinovim uljem te začinite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.