gastro postao
Svoj ekspres lonac možete iskoristiti i za pripremu izvrsnog biskvitnog deserta s tekućim punjenjem od kikiriki maslaca...
Osim brzinskih juha, variva, sočnog i mekanog mesa, u vašem ekspres loncu možete pripremiti i odličan desert. Nekoliko minuta miksanja i 20 minuta u ekspres loncu dijeli vas od sočne biskvitne poslastice punjene kikiriki maslacem.
Iznenadite vaše najmilije izvrsnim desertom!
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 175 g nasjeckane čokolade
- 60 g šećera u prahu
- 2 velika jaja i 2 žumanjka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 30 g kakaa
- 30 g brašna
- ½ žličice soli
- 240 ml vode
- 4 žlice kikiriki maslaca.
Priprema:
- Četiri okrugle posudice (poput onih za souffle) premažite maslacem.
- Otopite čokoladu i maslac, dodajte vaniliju i šećer u prahu. Dobro promiješajte, a potom postepeno dodajte jaja i žumanjke.
- U glatku smjesu na kraju dodajte prosijanu mješavinu kakaa, brašna i soli.
- Prelijte smjesu u pripremljene posudice. Napunite ih do polovice, u sredinu dodajte žlicu kikiriki maslaca pa prelijte ostatkom tijesta.
- Svaku posudicu pokrijte aluminijskom folijom pa ih kuhajte u svom ekspres loncu 20 minuta pod visokim pritiskom.
- Pažljivo otvorite lonac, izvadite posudice, izokrenite ih na tanjur i pospite šećerom u prahu.
Uživajte u desertu!