gastro postao
Ako osjetite nalet nostalgije svaki put kada vam netko posluži kockice šećera uz kavu ili čaj, onda će vas oduševiti ovaj jednostavan recept.
Kockice šećera možete pripremiti i sami – u bilo kojoj boji, s različitim aromama i u zanimljivim kalupićima. Sve što trebate je promiješati šećer i malo vode, postići željene nijanse dodavanjem jestivih boja i imati malo strpljenja.
Kad se osuše, pažljivo je spremite u plastičnu posudu s poklopcem i uživajte u svakom sljedećem čaju ili kavi.
Sastojci:
- 200 g šećera
- 1 žlica vode
- Jestiva boja
- ¼ žličice ekstrakta vanilije/mente/badema
Priprema:
- Pomiješajte šećer sa žlicom vode i ekstraktom.
- Podijelite u nekoliko zdjelica pa pobojajte različitim jestivim bojama.
- Utisnite pripremljenu smjesu u silikonske kalupe za praline. Odstranite sav višak koji šećera uz pomoć kista.
- Pustite da se suši preko noći na sobnoj temperaturi.
- Pažljivo izvadite kockice šećera iz kalupa i pustite da odstoje još neko vrijeme na sobnoj temperaturi kako bi bili sigurni da su se osušile.
Zasladite domaćim šećernim oblicima kavu, čaj ili ih jednostavno držite kao ukras na stolu.