Recepti 298 prikaza 12. veljače 2019.

Ušećereni pekan orasi: Grickalica i dodatak salatama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako slučajno naletite na pekan orahe u trgovini, obavezno zagrabite dvije lopatice i pripremite izvanrednu grickalicu!

Ušećereni pekan orasi odlična su grickalica, ali možete ih koristiti i u pripremi različitih salata ili deserata. Navalite čim se ohlade ili ih spremite u kutiju s poklopcem i čuvajte do tjedan dana na sobnoj temperaturi.

 

 

Možda vas zanima... Mirisni tart od čokolade s karamelom i pekan orasima Recepti

 

 

Sastojci:

  • 250 g pekan oraha
  • 25 g maslaca
  • 35 g smeđeg šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • Prstohvat soli

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Rasporedite pekan orahe po limu i stavite ih u zagrijanu pećnicu na otprilike 10 minuta. Povremeno ih promiješajte i pričekajte da potamne.
  3. U velikoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i sol. 
  4. Tostirane pekan orahe prebacite u pripremljenu smjesu i dobro promiješajte.
  5. Prebacite ih na lim, zagladite i stavite u pećnicu na još desetak minuta. Povremeno promiješajte.
  6. Izvadite ih, pričekajte da se ohlade, a potom ih razdvojite rukama i poslužite.

 

 

Možda vas zanima... Hrskava salata s feta sirom i pekan orasima Špajza

 

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.