Recepti 05. ožujka 2020.

Ušećereni pekan orasi: Grickalica i dodatak salatama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako slučajno naletiš na pekan orahe u trgovini, obavezno zagrabi dvije lopatice i pripremi izvanrednu grickalicu!

Ušećereni pekan orasi odlična su grickalica, ali možeš ih koristiti i u pripremi različitih salata ili deserata. Navali čim se ohlade ili ih spremi u kutiju s poklopcem i čuvaj do tjedan dana na sobnoj temperaturi

 

Možda vas zanima... Sočan kolač od jabuka i oraha Recepti

 

 

Sastojci:

  • 250 g pekan oraha
  • 25 g maslaca
  • 35 g smeđeg šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • Prstohvat soli

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Rasporedi pekan orahe po limu i stavi ih u zagrijanu pećnicu na otprilike 10 minuta. Povremeno ih promiješaj i pričekaj da potamne.
  3. U velikoj posudi pomiješaj otopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i sol. 
  4. Tostirane pekan orahe prebaci u pripremljenu smjesu i dobro promiješaj.
  5. Prebaci ih na lim, zagladi i stavi u pećnicu na još desetak minuta. Povremeno promiješaj.
  6. Izvadi ih, pričekaj da se ohlade, a potom ih razdvoji rukama i posluži.

 

 

Možda vas zanima... Muffini s kiselim vrhnjem i pekan orasima Recepti

 

Uživaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.