gastro postao
Ako slučajno naletiš na pekan orahe u trgovini, obavezno zagrabi dvije lopatice i pripremi izvanrednu grickalicu!
Ušećereni pekan orasi odlična su grickalica, ali možeš ih koristiti i u pripremi različitih salata ili deserata. Navali čim se ohlade ili ih spremi u kutiju s poklopcem i čuvaj do tjedan dana na sobnoj temperaturi
Sastojci:
- 250 g pekan oraha
- 25 g maslaca
- 35 g smeđeg šećera
- ½ žličice cimeta
- 1 žlica javorovog sirupa
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Rasporedi pekan orahe po limu i stavi ih u zagrijanu pećnicu na otprilike 10 minuta. Povremeno ih promiješaj i pričekaj da potamne.
- U velikoj posudi pomiješaj otopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i sol.
- Tostirane pekan orahe prebaci u pripremljenu smjesu i dobro promiješaj.
- Prebaci ih na lim, zagladi i stavi u pećnicu na još desetak minuta. Povremeno promiješaj.
- Izvadi ih, pričekaj da se ohlade, a potom ih razdvoji rukama i posluži.
Uživaj!