Recepti 01. kolovoza 2017.

Nema boljeg: Domaći kruh od bučinih sjemenki

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaće bučino brašno, fini mirisi i divna tekstura kruha ono je što će vas najprije osvojiti kod ovog domaćeg kruha...

Miris toplog domaćeg kruha teško je nadmašiti. Koja feta, malo maslaca i šalica toplog napitka na izvrstan način mogu vam popraviti dan. Ovaj kruh bit će nešto manji i teži, ali će u potpunosti ispuniti sva vaša očekivanja. Pustite da se diže duže vremena nego što biste to učinili s klasičnim bijelim kruhom zbog težine brašna od bučinih sjemenki

Potrebno vam je:

  • 500 g bijelog brašna
  • 200 g bučinog brašna
  • 1 šaka bučinih sjemenki
  • 2 žličice suhog kvasca
  • Topla voda
  • Sol

Priprema:

  1. Pomiješajte prosijano bijelo i brašno od bučinih sjemenki.
  2. Dodajte soli i kvasca.
  3. Dobro promiješajte pa dodajte tople vode. Bit će vam potrebno otprilike 250 do 300 mililitara no za svaki slučaj pripremite nešto više.
  4. Ubacite sjemenke.
  5. Mijesite tijesto dok ne dobijete kompaktnu kuglu.
  6. Premažite je suncokretovim ili bučinim uljem.
  7. Pustite na toplom mjestu, neka se diže barem dva sata.
  8. Prebacite u kalup i premažite maslacem.
  9. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.