gastro postao
Domaće bučino brašno, fini mirisi i divna tekstura kruha ono je što će vas najprije osvojiti kod ovog domaćeg kruha...
Miris toplog domaćeg kruha teško je nadmašiti. Koja feta, malo maslaca i šalica toplog napitka na izvrstan način mogu vam popraviti dan. Ovaj kruh bit će nešto manji i teži, ali će u potpunosti ispuniti sva vaša očekivanja. Pustite da se diže duže vremena nego što biste to učinili s klasičnim bijelim kruhom zbog težine brašna od bučinih sjemenki.
Potrebno vam je:
- 500 g bijelog brašna
- 200 g bučinog brašna
- 1 šaka bučinih sjemenki
- 2 žličice suhog kvasca
- Topla voda
- Sol
Priprema:
- Pomiješajte prosijano bijelo i brašno od bučinih sjemenki.
- Dodajte soli i kvasca.
- Dobro promiješajte pa dodajte tople vode. Bit će vam potrebno otprilike 250 do 300 mililitara no za svaki slučaj pripremite nešto više.
- Ubacite sjemenke.
- Mijesite tijesto dok ne dobijete kompaktnu kuglu.
- Premažite je suncokretovim ili bučinim uljem.
- Pustite na toplom mjestu, neka se diže barem dva sata.
- Prebacite u kalup i premažite maslacem.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Dobar tek!