gastro postao
                                            
                                        
                                    Domaće bučino brašno, fini mirisi i divna tekstura kruha ono je što će vas najprije osvojiti kod ovog domaćeg kruha...
                                
                                
                                    
                                
                                Miris toplog domaćeg kruha teško je nadmašiti. Koja feta, malo maslaca i šalica toplog napitka na izvrstan način mogu vam popraviti dan. Ovaj kruh bit će nešto manji i teži, ali će u potpunosti ispuniti sva vaša očekivanja. Pustite da se diže duže vremena nego što biste to učinili s klasičnim bijelim kruhom zbog težine brašna od bučinih sjemenki.
Potrebno vam je:
- 500 g bijelog brašna
 - 200 g bučinog brašna
 - 1 šaka bučinih sjemenki
 - 2 žličice suhog kvasca
 - Topla voda
 - Sol
 
Priprema:
- Pomiješajte prosijano bijelo i brašno od bučinih sjemenki.
 - Dodajte soli i kvasca.
 - Dobro promiješajte pa dodajte tople vode. Bit će vam potrebno otprilike 250 do 300 mililitara no za svaki slučaj pripremite nešto više.
 - Ubacite sjemenke.
 - Mijesite tijesto dok ne dobijete kompaktnu kuglu.
 - Premažite je suncokretovim ili bučinim uljem.
 - Pustite na toplom mjestu, neka se diže barem dva sata.
 - Prebacite u kalup i premažite maslacem.
 - Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
 
Dobar tek!