Recepti 31. listopada 2019.

Nema boljeg ručka: Pileći paprikaš

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato domaće jelo koje su nam kuhale naše bake i mame

Za sve koji vole piletinu, a znamo da vas je puno, ovo je pravi recept. Može se jesti bar jednom tjedno, pogotovo sad u hladnije dane da te zagrije. Jednostavna priprema, a na kraju neodoljivo meko meso u finom, gustom umaku - bolje ne može!

Pileći paprikaš najbolje se slaže uz njoke, pire, palentu ili rižu. Još to samo preostaje odabrati salatu i uživanje u ručku može početi

 

Piletina Možda vas zanima... Dvadeset novih ideja za pripremu savršene piletine Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • Pileći temeljac
  • Peršin
  • Ulje
  • Sol, papar

 

Možda vas zanima... Top 10 jela s piletinom Špajza

 

Priprema:

  1. Piletinu najprije začiniti soli i paprom.
  2. Na tavi zagrijati ulje pa na svih strana zapeći meso.
  3. Izvaditi ga iz tave i na isto ulje dodati sitno sjeckani luk.
  4. Pirjati dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodati naribanu mrkvu i celer.
  5. Još kratko pirjati pa dodati temeljca toliko da prekrije povrće.
  6. Začiniti crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodati i koncentrat rajčice.
  7. Dobro pomiješati pa dodati meso i pustiti da se kuha oko sat vremena.
  8. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodati još kako biste na kraju dobili bogat umak.
  9. Pred kraj kuhanja iz tave izvaditi meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.
  10. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.
  11. Dobro promiješati, vratite meso, posipati svježim peršinom i poslužiti toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.