Recepti 24. veljače 2017.

Neobična lazanja juha koju morate probati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste mislili da ste probali sve, ovu juhu sigurno niste!

Lazanje su vam jedno od omiljenih jela, ali vam se ne da peći ih svaki dan. Sjajno! Od sada ih možete skuhati na juhu. Pitate se kako? Vrlo jednostavno. 

Sve što trebate su uobičajeni sastojci za lazanje i tjestenina za lazanje, ali, umjesto kora za lazanje, možete koristiti i široke valovite rezance koji će biti sjajna zamjena korama.

Ovako slasnu i gustu juhu pamtit ćete još danima, a vjerujemo kako ćete ju često i pripremati! 

 

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 sitno narezani luk
  • sol
  • 450 g mljevene govedine
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 800 ml sjeckane rajčice (konzervirane)
  • 1 žlica acceta balsamica
  • 1 žlica origana
  • 4 šalice pilećeg/povrtnog temeljca
  • 200 g kora za lazanje (natrgati ih na komade)
  • 2 šalice naribane mozzarelle
  • Naribani parmezan i svježi bosiljak za posluživanje

Priprema:

  1.  U posudi za kuhanje na maslinovom ulju popržiti luk i posoliti ga; peći ga dok ne postane zlatne boje i omekša
  2. Dodati govedinu i kuhati dok sve meso nije više sirovo
  3. Dodati češnjak i dobro promiješati da se miris proširi po cijelom mesu; dodati rajčicu, acceto i origano
  4. Zaliti temeljcem i sve dobro promiješati
  5. Ubaciti kore za lazanje i kuhati 10 minuta, odnosno, dok tijesto nije al dente
  6. Dodati mozzarellu i pustiti da se rastopi u juhu
  7. Poslužiti s malo svježeg bosiljka i ribanog parmezana

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.