Recepti 166 prikaza 12. veljače 2017.

Usudite se isprobati: Lungić u miso juhi

Thinkstock
Jednostavna juha koju možete pripremiti u manje od sat vremena, a okrijepit će vas za sljedećih nekoliko sati!

Može li bolje od kineske inačice domaće juhe s lungićem, povrćem, rezancima od riže i miso pastom? Mislimo da ne!

Ova juha može biti slasno predjelo nekom laganijem glavnom jelu, ali može biti i sasvim dobro, samostalno glavno jelo jer ju rezanci i meso čine dovoljno hranjivom.

Ako ne volite kineske inačice juha, koje uključuju miso pastu (možete ju nabaviti u prodavaonicama zdrave hrane ili većim trgovačkim lancima), možete taj dio izostaviti i staviti neke uobičajene, domaće začine - poput ljute ili slatke mljevene paprike, peršina, celera i slično.

Sastojci:

  • 400 g svinjskog lungića
  • 1 žličica ulja od sezama
  • 1 žličica sjemenki korijandra, zdrobljenih
  • 1 žličica praha kineskih 5 začina (ako nemate ovo, nema veze)
  • 2 1/2 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 150 g rezanaca od riže (ili od jaja)
  • 3 šalice narezanih gljiva
  • 3 vrećice miso paste (prodaje se uz rezance od riže za miso juhu)
  • 50 g zelenog povrća - poriluk, kupusa, kelja
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 mlada luka, nasjeckana

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Lungić premazati sezamovim uljem, posoliti ga, popapriti i namazati začinima te korijandrom i peći u zagrijanoj pećnici otprilike 25 minuta - dok se ne ispeče; izvaditi ga iz pećnice i prekriti aluminijskom folijom te ostaviti 5 minuta da odstoji pa ga narezati na manje komade - od otprilike 1 cm debljine
  3. Zakuhati temeljac pa dodati rezance i miso pastu, promiješati i dodati zeleno povrće i kratko kuhati dok povrće ne omekša i rezanci nisu skuhani; dodati soja sos pa maknuti s vatre
  4. Podijeliti juhu u zdjelice, u svaku zdjelicu staviti nekoliko komada pečenog mesa i poslužiti toplo s nasjeckanim mladim lukom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.