Recepti 12. studenoga 2019.

Neobični recepti: Da, tuna se može pripremiti i ovako

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Tko kaže da se s tunjevinom mogu praviti samo tjestenine i salate? Donosimo ti neobične recepte koji će te oduševiti!

Tjestenina s tunom, hladna tuna salata... Sve su ovo jela koja su već bezbroj puta pripremana, ali moramo priznati (a vjerujemo da će se s nama složiti i svi tunoljupci) kako smo ih se malo zasitili. Stoga, što kažeš na to da tunu pokušaš napraviti s pečenom paprikom ili da faširancima promijeniš glavni sastojak - meso, i ubaciš svoju najdražu namirnicu? Donosimo ti jednostavne neobične recepte u koje će se tvoje nepce zaljubiti na prvi zalogaj!

1. Azijski faširanci s tunom

Sastojci

  • Eva tuna
  • sitno sjeckani manji luk
  • češnjak u prahu
  • 2 jaja
  • 50 ml sojina umaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 100 g majoneze
  • 1 žlica limunova soka
  • ulje
  • papar

Priprema

  1. Zamućena jaja pomiješaj s tunom, sojinim umakom, lukom, krušnim mrvicama, maslacem i paprom. Zatim smjesu oblikuj u faširance i stavi ih u hladnjak na pola sata.
  2. Dok se oblikovani faširanci hlade, pomiješaj majonezu, češnjak u prahu i limunov sok. Nakon što izvadiš faširance, zagrij ulje u tavi i poprži ih 4-5 minuta s obiju strana.
  3. Faširance posluži uz umak od majoneze.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

2. Pečene paprike punjene tunjevinom

Sastojci

  • 2 Eva tune
  • 1 tegla pečenih paprika
  • pola sitno nasjeckanog luka
  • umak aioli
  • 3 žlice peršina
  • malo nasjeckanih kapara
  • 1 žlica limunova soka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

  1. Ocijedi tunu te ju utisni u zdjelicu. Dodaj nasjeckani luk, umak aioli, limunov sok, peršin, kapare, maslinovo ulje te sol i papar. Po potrebi smjesu možeš dodatno začiniti.
  2. Nakon što dobro promiješaš smjesu, na red dolazi punjenje paprika. Pripazi da ne staviš preveliku količinu smjese kako paprika ne bi pukla.
  3. Punjene pečene paprike s tunom možeš poslužiti uz prepečeni ili kruh po želji.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

3. Tuna kroketi

Sastojci

  • 3 velika krumpira
  • 3 Eva tune
  • 3 žlice maslaca
  • 60 g sira
  • 1 jaje
  • pola sitno sjeckanog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • peršin, sol, papar

Paniranje

  • 2 jaja
  • brašno
  • krušne mrvice
  • ulje

Priprema:

  1. Oguljen, opran i narezan krumpir kuhaj u posoljenoj vodi. Kad se skuha, zgnječi krumpir, dodaj maslac i dobro izmiješaj.
  2. U pire dodaj češnjak, tunu, luk, peršin, naribani sir, jaje, sol i papar. Nakon toga izmiješaj pire, napravi kuglice i stavi ih u hladnjak na 15-ak minuta.
  3. U 3 posude stavi izmućena jaja, brašno i krušne mrvice. Ohlađene kuglice najprije uvaljaj u brašno, zatim jaja i na kraju krušne mrvice. Kuglice isprži na ulju u zagrijanoj tavi. Krokete možeš poslužiti uz salatu po izboru.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.