Recepti 08. listopada 2020.

Neodoljiva mirisna poslastica: Crumble od jabuka s cimetom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki užitak s jabukama i cimetom

Crumble, tradicionalni britanski desert, dobio je ime po svojoj mrvičastoj “glazuri”, koja se radi tako da rukama istrljate brašno, omekšani maslac. Doslovan prijevod s engleskog znači “mrviti se”. Ova poslastica od  mrvičastog tijesta i sezonskog voća osvaja jednostavnošću pripreme i neiscrpnim mogućnostima. Mogu mu se dodati jabuke, trešnje, višnje, borovnice, orašasti plodovi te zobene pahuljice ili grožđice.

 

Možda vas zanima... Bakin kolač s jabukama - prva i omiljena rujanska slastica Kolumne

 

 

Mi ti donosimo recept za neodoljivi mirisni crumble s jabukama i cimetom.

Sastojci:

Za nadjev:

  • 450 g jabuka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 prstohvat mljevenog cimeta

Ostalo:

  • 300 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 175 g smeđeg šećera
  • 200 g maslaca + 1/2 žlice maslaca

 

Možda vas zanima... Doručak i desert: Sočni muffini s jabukom i cimetom Recepti

 

 

Priprema:

  1. Ugrijati pećnicu na 180°c. Staviti šećer i brašno u veliku posudu pa dobro promiješati. Uzeti malo maslaca i umiješti u smjesu s brašnom. Miješati dok se ne dobije smjesu slična krušnim mrvicama.
  2. Staviti oguljene jabuke bez koštica u veliku posudu te posuti šećerom, brašnom i cimetom. Sve dobro promiješati. Namastiti vatrostalnu posudu s pola žlice maslaca.
  3. Unutra staviti jabuke i posuti pripremljenom smjesom od brašna, maslaca i smeđeg šećera. Peći 40- 45 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.