Recepti 51 prikaza 27. prosinca 2016.

Neodoljiva tjestenina s gljivama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Super jednostavna tjestenina koju ćete obožavati

Vrlo jednostavna, a savršeno ukusna tjestenina, oborit će vas s nogu! Ne trebate čak ni neke komplicirane sastojke, a napravit ćete ju u manje od sat vremena! Savršeno za brzi ručak nakon posla, kada se vratite kući gladni, a ne da vam se dugo kuhati.

Sastojci:

  • 200 g tjestenine (koju god imate kod kuće)
  • 200 g gljiva, tanko narezanih (šampinjona ili vrganja)
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja sjeckanog češnjaka
  • 1/3 šalice bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice povrtnog temeljca
  • 1 žlica aceta balsamica
  • Sol i papar
  • Parmezan (ili bilo koji drugi takav sir) za posluživanje

Priprema:

  1. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
  2. U posudi za kuhanje rastopiti maslac i dodati češnjak i gljive te pirjati desetak minuta (dok gljive ne omekšaju i puste miris)
  3. Dodati vino, temeljac, aceto balsamico i vrhnje za kuhanje te pustiti nekoliko minuta da zakuha pa smanjiti temperaturu na najmanju i kuhati 10 - 15 minuta dok gljive ne omekšaju i umak bude dovoljno gust. Posoliti/popapriti po želji
  4. Preliti umak preko tjestenine te ga posipati parmezanom.
  5. Poslužiti toplo.

Dobar tek!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.