gastro postao
Super jednostavna tjestenina koju ćete obožavati
Vrlo jednostavna, a savršeno ukusna tjestenina, oborit će vas s nogu! Ne trebate čak ni neke komplicirane sastojke, a napravit ćete ju u manje od sat vremena! Savršeno za brzi ručak nakon posla, kada se vratite kući gladni, a ne da vam se dugo kuhati.
Sastojci:
- 200 g tjestenine (koju god imate kod kuće)
- 200 g gljiva, tanko narezanih (šampinjona ili vrganja)
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja sjeckanog češnjaka
- 1/3 šalice bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice povrtnog temeljca
- 1 žlica aceta balsamica
- Sol i papar
- Parmezan (ili bilo koji drugi takav sir) za posluživanje
Priprema:
- Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
- U posudi za kuhanje rastopiti maslac i dodati češnjak i gljive te pirjati desetak minuta (dok gljive ne omekšaju i puste miris)
- Dodati vino, temeljac, aceto balsamico i vrhnje za kuhanje te pustiti nekoliko minuta da zakuha pa smanjiti temperaturu na najmanju i kuhati 10 - 15 minuta dok gljive ne omekšaju i umak bude dovoljno gust. Posoliti/popapriti po želji
- Preliti umak preko tjestenine te ga posipati parmezanom.
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!