gastro postao
Odmah vas upozoravamo da se nećete moći zaustaviti.
Za sljedeći filmski maraton pripremite punu zdjelu hrskavih krekera s cheddarom, kajenskim paprom i mljevenom crvenom paprikom.
Aktivno ćete sudjelovati u pripremi desetak minuta, ali uzmite u obzir da se krekeri trebaju dobro ohladiti da bi bili hrskavi. Sve što preostane, iako sumnjamo da će se to dogoditi, prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i uživajte u grickanju sljedećih tjedan dana.
Sastojci:
- 180 g brašna
- ¾ žličice soli
- ¼ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice mljevene crvene paprike
- 220 g cheddara
- 100 g maslaca
Priprema:
- Sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
- Pokupite je špatulom, formirajte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
- Tijesto stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte na debljinu od 3 milimetra.
- Malim kalupima izrežite oblike veličine 2 -3 cm i rasporedite ih po limu za pečenje.
- Pecite 12 – 14 minuta, sve dok donja strane ne poprimi smećkastu boju.
Pričekajte da se ohlade prije posluživanja!