Recepti 05. veljače 2019.

Nikad dosta: Hrskavi domaći krekeri sa sirom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Odmah vas upozoravamo da se nećete moći zaustaviti.

Za sljedeći filmski maraton pripremite punu zdjelu hrskavih krekera s cheddarom, kajenskim paprom i mljevenom crvenom paprikom.

Aktivno ćete sudjelovati u pripremi desetak minuta, ali uzmite u obzir da se krekeri trebaju dobro ohladiti da bi bili hrskavi. Sve što preostane, iako sumnjamo da će se to dogoditi, prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i uživajte u grickanju sljedećih tjedan dana.

 

 

Možda vas zanima... Grickalica koja će vas oduševiti: Hrskavi slanutak Recepti

 

 

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • ¾ žličice soli
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice mljevene crvene paprike
  • 220 g cheddara
  • 100 g maslaca

 

Priprema:

  1. Sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
  2. Pokupite je špatulom, formirajte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
  4. Tijesto stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte na debljinu od 3 milimetra.
  5. Malim kalupima izrežite oblike veličine 2 -3 cm i rasporedite ih po limu za pečenje.
  6. Pecite 12 – 14 minuta, sve dok donja strane ne poprimi smećkastu boju.

 

 

Možda vas zanima... Ukusna grickalica: Kolutići od luka Recepti

 

 

Pričekajte da se ohlade prije posluživanja!

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.