Recepti Gastro zvijezda 2023. 04. prosinca 2023.

Nitko ne gušta u pripremi slastica kao Tanja, a pokazat će ti i zašto!

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga "COOKam i guštam", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Slastice. Na njezinom blogu možemo pronaći razne fine recepte, no posebno se izdvajaju prekrasne i fine slastice.

Jedno od već dobro poznatih imena blogerske sfere je Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga "COOKam i guštam". Tanja je svoj blog pokrenula, kako kaže, sada već davne 2011. godine jer je htjela svoje recepte imati na jednom mjestu kako bi bili dostupni uvijek i njoj i drugima. Upravo zato ga naziva "moja internet tekica s receptima", a prisjetila se i kako je sve počelo: "Prva objava je sadržavala ne jedan, nego čak tri recepta! Sjećam se da su to bili recepti za mrak dobre medenjake, gingerbread keksiće i moja varijacija na jednu blagdansku aromatičnu tortu Nigelle Lawson".

Nisu samo slastice Tanjina specijalnost - njezini pratitelji jako vole tradicionalna jela koja ih vraćaju u djetinjstvo, no ipak je slatko uvijek hit! Gušta Tanja u pripremi slastica, ali još više voli trenutke kada može guštati u slow foodu: "Volim npr. pripremati tijesta koja se dugo dižu, radujem se pripremi hrane na otvorenoj vatri jer to uglavnom uključuje i druženje oko stola s dragim ljudima. Kada su slastice u pitanju, volim npr. pripremati macaronse, ali i salenjake, jer imaju taj gotovo terapeutski učinak". 

Za pisanje bloga i pripremanje slastica potrebna je velika strast, a Tanju smo pitali zašto se zaljubila baš u kolače, kekse i druge slatke delicije. "Volim jesti slatko, a i odrasla sam u obitelji gdje se uvijek cijenio fini desert. Nije bilo nedjelje, a da mama nije napravila kolač. Osim toga, priprema slastica nije nešto što moramo svaki dan raditi, to je nešto što pripremamo baš s guštom, kao nekakvu nagradu sebi i drugima. Obožavam onaj trenutak kad donosim desert na stol, taj wow moment i sretna lica ljudi za stolom", pojašnjava.

Tanju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Baš u pravom slastičarskom duhu, Tanja kaže kako je jedna namirnica bez koje ne može u kuhinji jaje, a isto tako da ne postoji jedan recept koji smatra da svatko treba znati napraviti, nego da je bitno snaći se u određenoj situaciji s onim što imaš u kuhinji.

"Bloganje mi je donijelo puno lijepih trenutaka, otvorilo mi nove poslovne prilike, mogućnost da radim ono što zaista volim, a uz to su došla i neka posebna poznanstva i dragocjena prijateljstva", rekla nam je Tanja i dodala kako se veseli novom iskustvu koje će steći tijekom natjecanja Gastro zvijezda te da ju zanima kamo će ju odvesti.

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

Tanju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.