Recepti 03. listopada 2014.

Njemački umak od luka

gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo pola sata pripremite ukusan i jednostavan umak od luka te ga namažite na omiljeno pecivo ili kruh

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 5 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 300 ml voda
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Luk sitno narežite i lagano ga pirjajte na ulju dok ne ispari tekućina koju je pustio luk.
  2. Dodajte šećer i miješajte dok se luk ne karamelizira i na njega se ne počnu hvatati kristalići.
  3. Dolijte vodu i začinite pa dodajte brašno. Na laganoj vatri miješajte 10-ak min, dok se umak ne zgusne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.