Recepti 13. listopada 2014.

Njoki od krumpira

Njoki od krumpira
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za pripremu domaćih njoki

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 328

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Krumpir skuhati u slanoj vodi i propasirati.
  2. Propasirani krumpir dehidrirati (kratko prepeći) u tavi uz stalno miješanje.
  3. Dehidirirani krumpir ohladiti, dodati brašno, jaje i sol te umjesiti smjesu za njoke.
  4. Njoke oblikovati i kuhati u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
  5. Poslužiti uz jelo i umak po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.