Recepti 01. siječnja 2020.

Novo izdanje klasika: Zarolajte Schwarzwald tortu

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Schwarzwald torta spada među najslavnije torte svijeta. Ime je dobila po Schwarzwaldu, pokrajini  u Baden-Württembergu u jugozapadnoj Njemačkoj, području nadaleko poznatom po višnjama i voćnoj rakiji. Vjeruje se kako se ova torta počela praviti krajem 16. stoljeća, ali originalni recept i njegov autor nisu ni danas poznati.

Voliš li Schwarzwald tortu, onda ćeš voljeti i ovu predivnu, jednostavniju verziju iste!

Ukusna Schwarzwald torta, zarolana i pripremljena na potpuno nov način, vjerojatno će se svidjeti svima. S ovom jednostavnom roladom nećeš imati puno posla kao na primjer s izradom torte. Savršen spoj višanja, šlaga i čokolade, kombinacija je koja oduševljava apsolutno sve. 

Uživaj u ovom predivnom ukusnom kolaču.

 

Možda vas zanima... Schwarzwald sladoled na štapiću - ovo moramo isprobati Kolumne

 

Potrebno ti je:

Za biskvit:

  • 2/3 šalice oštrog brašna
  • 1/4 žlice sode bikarbone
  • 1/4 žlice soli
  • 4 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 2 žlice vode
  • 1/4 šalice kakao praha
  • 1 - 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 3 šalice vrhnja za šlag
  • 1/4 šalice mljevenog šećera
  • 1 teglica kompota od višanja
  • 1 žličica cimeta
  • 5 žlica škrobnog brašna
  • Tamna čokolada za ukrašavanje

 

Možda vas zanima... Schwarzwald torta: Najbolji recept u povijesti Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U manjoj posudi pomiješati brašno, sodu i sol. U drugu posudu staviti jaja i miksati ih električnim mikserom otprilike 5 minuta - dok ne postanu vrlo svijetla. Postupno jajima dodavati šećer i miksati još 4 minute 
  3. U maloj zdjelici pomiješati kakao i ulje - miješati dok se ne postigne izgled otopljene čokolade. Dodati vodu i dobro izmiješati. Kakao pomiješati s jajima i izmiksati da se ujednači
  4. Pomiješati brašno s jajima i miješati rukom dok ne postane homogeno.
  5. Prebaciti dobivenu smjesu na papir za pečenje u posudu za pečenje. Peći 15 - 17 minuta. Izvaditi s papirom i ostaviti da se ohladi.
  6. Ocijediti višnje i odvojiti dio soka iz kompota (100 ml)  te ga pomiješati sa šećerom, cimetom i škrobnim brašnom; preostali dio soka (150 ml) zakuhati te dodati sok pomiješan sa škrobnim brašnom i brzo miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Ohladiti.
  7. Od vrhnja za šlag, izraditi čvrst šlag.
  8. Na ohlađeni biskvit namazati dio šlaga, poslagati višnje, namazati skuhani sok od višanja i zarolati biskvit, pazeći da nije previše pritisnut. Kada je biskvit zarolan, premazati ga ostatkom šlaga i bogato naribati čokoladu za kuhanje po cijeloj roladi.

I rolada je gotova!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.