gastro postao
Jeste li već isprobali kupovno, razvaljano tijesto za pizzu? Ako jeste, vjerojatno ćete se složiti s nama da ne služi svrsi. Ipak, možete ga iskoristi za pripremu jednostavne poslastice...
Tanušno tijesto možda nije najbolja podloga za domaći umak od rajčice, ali će odlično poslužiti kad su u pitanju slasni štapići s cimetom.
Ovo je praktična poslastica za nezgodne situacije kada se gosti pojave bez najave ili vam ukućani zanovijetaju jer žele nešto slatko. Sljedeći put kada budete u stisci s vremenom – svakako isprobajte ovaj recept!
Sastojci:
- 400 g kupovnog tijesta za pizzu
- 100 g šećera
- 2 žličice cimeta
- 40 g maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Tijesto razrežite na duge trakice debljine 2 centimetra.
- Trakice premažite rastopljenim maslacem s obje strane, a potom ih pospite mješavinom šećera i cimeta.
- Pažljivo zarolajte tijesto.
- Prebacite štapiće na lim obložen papirom za pečenje i pustite da odstoje desetak minuta.
- Pecite 15 – 18 minuta u zagrijanoj pećnici.
Uživajte u brzoj poslastici!