Ovo jednostavno jelo odličan je spoj laganog mesa (primjerice piletine) i omiljene salate. Jelo je gotovo za svega pola sata, a nahranit će četiri osobe. Donosimo ti recept u pripremi chefa Matka Bukovca u koji možeš po želji uvesti i promjene. Primjerice, ako nisi ljubitelj preljeva na bazi vrhnja, napravi ga po svojoj želji, a omiljeno povrće slobodno iskoristi za salatu.
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 80 g crvene paprike
- 100 g svježeg kravljeg sira (kremasti)
- 100 g miješane lisnate salate
- 40 g cherry rajčica
- 10 g reduciranog balzamičnog octa
- 50 g kiselog vrhnja
- 40 g čvrstog jogurta
- 3 g Kotanyi mix mediteranskog bilja
- Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
- Pileća prsa očisti, začini i napravi "džep" s deblje strane prsa. Meso lagano zareži s unutarnje strane, ali pazi da ne oštetiš drugu stranu prsa.
- Papriku očisti od koštica, peteljke i bijelih vlakna. Zatim sitno nasjeckaj, poveži sa svježim kravljim sirom, začini i pripremi vrećicu za punjenje.
- Prsa napuni nadjevom i zatvori džep koristeći čačkalice ili kuharski konac i iglu. Zatim ih najprije poprži na tavi sa svih strana pa stavi u pećnicu na 15 minuta i 180°C.
- Od kiselog vrhnja, jogurta, začina i ulja napravi preljev za salatu, a nju operi i osuši, dodaj cherry rajčice narezane na četvrtine, začini solju, paprom, uljem i reduciranim balzamičnim octom. Za kraj punjeni džepić nareži na medaljone, položi na salatu i prelij umakom.
Ako si u potrazi za kvalitetnim mesom, potraži proizvode Perutnine Ptuj, čija je kvaliteta rezultat tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje, što dokazuju i brojni certifikati kvalitete.