gastro postao
U nedjelju uvijek doručkujemo nešto slatko. I ne odstupamo od te odluke!
Ovi štapići pohanog kruha s cimetom upravo su ono o čemu smo razmišljali prije no što smo izašli iz kreveta. Hrskavi su izvana, mekani iznutra, a priprema je jednostavna i relativno kratka.
Možeš ih napraviti više i zamrznuti, a dobra su opcija i za klince kada se zažele slatkog.
Iako ti ne treba nužno neki dodatak, imaj na umu da se i rastopljena čokolada i med vrlo dobro slažu s ovim štapićima.
Sastojci:
- 4 kriške starog kruha
- 2 jaja
- 60 mL (bademovog) mlijeka
- 2 žlice slatkog vrhnja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 50 grama šećera
- 1/2 žlice cimeta
- 2 žlice maslaca
Priprema:
- Svaku krišku tosta nareži na tri jednaka štapića. Stavi ih na stranu.
- U velikoj posudi umuti jaja, mlijeko, vrhnje i vaniliju. U drugoj velikoj posudi pomiješaj šećer i cimet.
- Umoči tost s obje strane u smjesu jaja, brzo, pazeći da ukloniš višak. Stavi ih na tanjur ili lim za pečenje, dok ostatak umačeš.
- U velikoj tavi zagrij maslac na srednje jakoj vatri. Poslaži namočene štapiće tosta i peci dok obje strane ne postanu zlatno smeđe.
- Izvadi štapiće iz tave, stavi ih na papirnate ubruse da se ocijedi višak masnoće pa ih još vruće umoči u smjesu šećera s cimetom.
Dobar tek!