gastro postao
Uživajte u ovoj neobičnoj kombinaciji slatko-kiselog okusa
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 481
Potrebno vam je
- 100 g leća, suha
- 1 mala žlica sol
- klinčići
- šafran
- 5 kom jaje kokošje
- 6 kom šljive, suhe
- 1 žlica grožđice
- 1 žlica listići badema
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 2 kom luk ,crveni
- 20 g maslac, slani
- 1 šalica vinski ocat
- 3 kom limun
- 100 g šećer, kristal
- 250 g janjetina, mršava
Priprema
- Meso narežite na kocke i kuhajte ga 60 minuta u malo vode s lećom, solju i začinima. Sačuvajte tekućinu od kuhanja, a meso i leću sameljite.
- 4 jaja tvrdo skuhajte, ogulite i nasjeckajte.
- Iz suhih šljiva izvadite koštice te ih zajedno s opranim grožđicama nasjeckajte i pomiješajte s jajima, sirovim jajetom i listićima badema. Sve to umiješajte u smjesu mesa.
- Od mesnog tijesta oblikujte okruglice i pržite ih u ulju dok ne postanu smeđe.
- Umak: Glavice luka narežite na sitne kockice i popržite ih na maslacu.
- Dodajte juhu od mesa, ocat, svježi sok od tri limuna i 1 l sačuvane tekućine od kuhanja.
- Umak malo ukuhajte i posolite.
- Mesne okruglice grijte 5 minuta u umaku.