gastro postao
Idealan snack koji možete ponijeti na posao, pripremiti za različite proslave ili pak jednostavno za vlastite male užitke.
Zaboravite na kupovne grickalice i bacite se na pripremu jednostavnih zalogaja koji će oduševiti baš svakog. Spoj svježeg sira i špinata divno će se složiti s finim domaćim tijestom. Dodajte još i sezam pa navalite na brzu i jednostavnu grickalicu kojoj je tako teško odoljeti. Probajte pojesti samo jedan!
Recept za tijesto potražite među našim receptima.
Potrebno vam je:
- 300 g smrznutog ili svježeg špinata
- 500 g tijesta za pizzu
- 400 g svježeg sira
- 100 g sezama
- 1 jaje
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Tijesto za pizzu razvaljajte na debljinu od pola centimetra.
- U posudi pomiješajte smrznuti špinat koji ste najprije dobro ocijedili, svježi sir, dvije žličice maslinovog ulja, sol i papar.
- Koristite li svježi špinat, kratko ga bacite na tavu s vrućim uljem.
- Pustite da lagano povene pa ga ohladite i nasjeckajte.
- Dobro pomiješajte.
- Tijesto premažite smjesom i zarolajte u valjak.
- Režite kolutiće i premažite ih razmućenim jajem.
- Pospite sezamom.
- Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprime lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!