Špajza 22. siječnja 2017.

Top 5 genijalnih grickalica za neočekivane goste

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gosti dolaze, vi nemate spremnu platu narezaka, a na pečenje torte niste ni pomislili? Imamo rješenje!

Onog trenutka kada na vratima zazvoni zvono, a vi shvatite da niste ispekli kolač, a ni obavili kupovinu grickalica koje biste mogli ponuditi gostima, ne očajavajte. Donosimo vam pet sjajnih prijedloga za grickanje uz namirnice koje zasigurno već imate u kuhinji.

Čokoladu vole svi, a odlučite li je u onih pet minuta vremena koje su vam preostale i malo personalizirati, voljet će je još više. Otopite čokoladu, ubacite u nju omiljene dodatke i pustite da se stisne. Nemarno je razlomite pa poslužite gostima koje će zasigurno oduševiti vaš mali projekt izrade domaće čokolade.
 

čokolada | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kokice su jednostavne za pripremu, jeftine, a postoji cijeli niz kombinacija kojima možete iznenaditi goste, posebice ako je riječ o zajedničkom gledanju filmova. Začinite ih sastojcima poput slanine, sira ili pak slatkim dodacima. Kokice svakako pripremite u većoj količini.

Možda vas zanima... Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom Recepti

Orašasti plodovi bit će divne grickalice za druženje uz vino. Odličan su dodatak sirnim platama, ali i slatkim, voćnim iznenađenjima. Možete ih začiniti maštovitim dodacima poput čokolade ili nešto jačim začinima poput dimljene paprike.

Možda vas zanima... Prženi bademi preliveni čokoladom Recepti

Domaći proizvodi kao što su džemovi ili ajvar bit će super snack poslužite li ih uz domaći kruh ili kiflice. Slatke voćne kombinacije zasigurno će oduševiti goste dok će one slane svakako izazvati oduševljenje. Nema boljeg od uživanja u domaćim okusima koje ste spremali s velikom ljubavlju, a zatim podijelili s najdražim ljudima.

Možda vas zanima... Miriše na bakinu kuhinju: Slatki džem od dunje Recepti

pogačice s džemom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sirovo povrće uz dobar umak također će biti dobar brzinski odabir grickalica. Mrkvu ili celer operite, ogulite i nasjeckajte na štapiće. Pripremite brzi umak od grčkog jogurta ili vrhnja i pustite goste da uživaju u neobičnim i zdravim grickalicama.

Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.