Recepti 15. prosinca 2016.

Prženi bademi preliveni čokoladom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nas jedan miris podsjeća na Božić, onda je to miris badema u čokoladi

Svake godine, dolaskom adventskih kućica u grad, pojavi se i ovaj predivni miris koji nas podsjeća kako dolazi Božić - miris prženih badema (i lješnjaka) u čokoladi. Miris cimeta i čokolade, obavija svojim čarobnim velom koji tako neodoljivo priziva zimu i snijeg. 

Što je potrebno za izradu ove mirisne delicije:

  • 2 172 šalice badema (neoguljenih)
  • 1 1/4 šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 100 g čokolade, nasjeckane
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1/2 šalice mljevenog šećera

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva i staviti bademe u posudu za pečenje te ih pržiti 15 minuta
  2. U srednjoj posudi, pomiješati šećer, cimet, 1/4 šalice vode i pržene bademe. Kuhati na najmanjoj temperaturi uz stalno miješanje da se šećer rastopi i postane zlatne boje - dok svi bademi nisu prekriveni smjesom rastopljenog šećera. Staviti bademe na papir za pečenje i u hladnjak na 15 minuta
  3. Na pari rastopiti čokoladu i u nju umočiti bademe tako da budu potpuno prekriveni čokoladom. Prebaciti ih ponovno na papir za pečenje (razdvojiti ih da se ne zalijepe od čokolade) i ponovno ohladiti u hladnjaku
  4. Nakon što su se ohladili, pola badema staviti u kakao, a pola u mljeveni šećer (po želji, umjesto u bijeli šećer, može ih se umočiti u otopljenu bijelu čokoladu) i promiješati ih kako bi svi bili prekriveni kakaom/šećerom

Ako ih ne pojedete sve sami, zamotajte ih u celofan i razveselite nekog ovim divnim mirisnim poklonom!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.