Recepti 15. prosinca 2016.

Slatki užitak: Mak kocke s tajnim dodatkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobro poznate kocke od maka dobile su novo ruho. Zavirite i saznajte o čemu je riječ!

Klasičnoj pripremi ovog svevremenskog kolača dodajte koju žličicu ruma i fini domaći džem pomalo kiselkastih nota poput onog od višnje, šljive ili marelice. Premažite sve zajedno glazurom od čokolade, lagano ohladite i navalite na slatko, sočno mak savršenstvo.

Potrebno vam je:

  • 5 jaja
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g maka
  • 50 ml ruma
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 limun
  • Džem po izboru
  • Čokolada

Priprema:

  1. Mak prelijte kipućim mlijekom i pospite s dvije žlice šećera.
  2. Ubacite prašak za pecivo i pomiješajte.
  3. Žumanjke, 150 ml maslaca i ostatak šećera izmiksajte.
  4. Dodajte koricu pola limuna i sok cijelog limuna.
  5. Dodajte rum.
  6. Sve dobro pomiješajte.
  7. Na kraju od bjelanjaka istucite snijeg pa ih laganim pokretima umiješajte u smjesu.
  8. Prebacite u posudu za pečenje.
  9. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
  10. Za to vrijeme pripremite glazuru od čokolade i ostatka maslaca.
  11. Kada je kolač gotov, pustite da se ohladi, premažite ga džemom i premažite otopljenom čokoladom.
  12. Ohladite kako bi čokolada se čokolada stisla.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.