Recepti 15. ožujka 2018.

Omiljene čokoladne kuglice sa suhim šljivama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako imate slobodan vikend i zaželjeli ste se slatkog, bacite se na pripremu kremastih kuglica od tamne čokolade i suhih šljiva.

Svakako kupite čokoladu s postotkom kakaa većim od 60% i uživajte u desertu bez grižnje savjesti. Sastojci su dovoljni za tridesetak malih kuglica, koje možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Sumnjamo da će ijedna zapravo dočekati sljedeći dan.

 

Poširane-šljive-s-cimetom-i-vanilijom Možda vas zanima... Poširane šljive s cimetom i vanilijom Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g suhih šljiva bez koštica
  • 200 g tamne čokolade
  • 30 g tamnog kakaa u prahu
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • 0,5 dcl brandyja

Priprema:

  1. Suhe šljive natopite brandyjem i ostavite barem sat vremena kako bi nabubrile Potom ih ocijedite i narežite na male komadiće.
  2. Otopite na pari 150 g čokolade s maslacem i slatkim vrhnjem, a zatim dodajte i suhe šljive. Smjesu hladite sat vremena u hladnjaku.
  3. Preostalih 50 g čokolade sitno nasjeckajte i pomiješajte s kakaom. Od smjese napravite kuglice jednake veličine, uvaljajte ih u kakao i vratite u hladnjak na sat vremena.

Uživajte u kuglicama i šalici crne kave!

 

tart od čokolade Možda vas zanima... Čokolada i šljive u slatkom tartu: Slatko-kisela ljubav kojoj nećete moći odoljeti None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.