Spojite brokulu s fetom i omiljenim ribanim sirom, a zatim je upakirajte u hrskavu prhku podlogu. Recept za najfinije prhko tijesto pronađite među našim receptima, a zatim se bacite na miješenje, pirjanje i pečenje.
Quiche možete poslužiti samog, uz zdjelu sezonske salate, omiljenu zimnicu, a u hladnjaku može stajati do tri dana, pa će biti i odličan ručak za ponijeti na posao.
Potrebno vam je:
- Prhko tijesto
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manja glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 manja glavica brokule
- 3 žlice feta sira
- 60 g ribanog sira
- 6 jaja
- 3 žumanjka
- 150 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 3 žlice sjeckanog začinskog bilja
- 5 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica soli
- Papar
Priprema:
- Očistite brokulu, a luk i češnjak nasjeckajte na sitno.
- Na tavi zagrijte malo ulja, dodajte luk i češnjak pa ih kratko pirjajte.
- Dodajte brokulu koju ste također nasjeckali na manje komadiće.
- Pirjajte oko pet minuta, dok malo ne omekša.
- Pustite da se ohladi.
- U posebnoj posudi pomiješajte jaja, žumanjke, slatko vrhnje ili vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, sol, papar i začinsko bilje.
- Kada je povrće ohlađeno, dodajte ga smjesi od jaja, pa ubacite i sireve i dobro pomiješajte.
- Unaprijed pripremljeno tijesto najprije kratko zapecite u pećnici, izvadite ga, dodajte nadjev i ubacite u pećnicu pa pecite oko sat vremena ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
- Prije rezanja pitu dobro ohladite.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)