gastro postao
Obogatite obiteljski ručak jednom od najcjenjenijih bijelih riba u kombinaciji s mediteranskim začinima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 8 filet orada
- 1 dl ulje maslinovo
- 100 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 dl vino bijelo
- 300 g pelati
- 1 vezica peršin, list
- 400 g mahune zelene (mlade)
- svježe mljeveni papar
- sol
- šećer, kristal
Priprema
- Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte češnjak, zalijte bijelim vinom i prokuhajte dok se umak ne zgusne.
- Dodajte rajčicu nasjeckanu na kockice, posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera. Sve dobro prokuhajte.
- Mahune kuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i popržite na maslinovu ulju te začinite. Filete orade posolite, popaprite i zarumenite na maslinovu ulju.
Obogatite obiteljski ručak jednom od najcjenjenijih bijelih riba u kombinaciji s mediteranskim začinima
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list