Recepti 24. lipnja 2018.

Orzoto i piletina omotana šunkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste do sada probali, danas je dan za orzoto – rižoto od ječma.

Orzoto je lagano jelo bogati nutrijentima. Ječam je poznata zdrava zamjena za rižu a zbog svog blagotvornog učinka na tijelo, odličan je saveznik u borbi s viškom kilograma. Danas ga kombiniramo s pilećim bijelim mesom u omotaču od šunke.

 

Možda vas zanima... Spojili smo rižu, ječam i heljdu u fantastičan ručak Recepti
 

Potrebno vam je:

Orzoto:

  • 300 g ječma
  • 1 manji crveni luk, nasjeckan
  • 2 mlada luka, nasjeckana
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • maslinovo ulje za prženje luka
  • Voda za kuhanje ječma
  • sol i papar


Piletina u omotaču od šunke

  • 4 komada piletine
  • 4 komada šunke tanko narezane
  • papar
  • ulje za prženje

 

Priprema:

  1. Stavite ječam u dublji lonac. Dodajte vode dovoljno da ga prekrije i još prst iznad sadržaja. Dodajte žličicu soli i kuhajte dok se ječam ne skuha. Povremeno promiješajte i, ako je potrebno, dodajte još vode.
  2. Kada je ječam kuhan, na maslinovom ulju popržite crveni luk. Dodajte mladi luk, sol i papar po ukusu.
  3. Kada je luk postao mekan, dodajte ječam i sve dobro promiješajte. Kušajte i ako je potrebno začinite.
  4. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se kuha još 5 minuta. Ako želite zdraviju varijantu, preskočite vrhnje za kuhanje. Orzoto će i dalje biti kremast.
  5. Bijelo pileće meso popaprite i umotajte u šunku. Na tavi zagrijte ulje i pržite piletinu na laganoj vatri sa svih strana.
  6. Poslužite orzoto i piletinu uz svježu zelenu salatu.

 

Možda vas zanima... Orzotto - kako je ječam postao nova riža Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.