gastro postao
Originalno milansko jelo od telećih koljenica s gremoladom danas se priprema na razne načine
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 6 g teletina, koljenica
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica goveđi temeljac
- 0.50 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Popecite meso. Stavite ga u sporo kuhalo, dodajte ulje i povrće.
- Nakon dvije minuta dodajte brašno te izmiješano vino, rajčice i temeljac. Miješajte dok ne zakuha pa izlijte na meso. Kuhajte dok osso bucco ne postane mekan. Pospite gremoladom.
Izvor Skuhatćute