Recepti 03. listopada 2014.

Osso bucco iz sporoga kuhala

gastro postao gastro.24sata.hr
Originalno milansko jelo od telećih koljenica s gremoladom danas se priprema na razne načine

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 6 g teletina, koljenica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica goveđi temeljac
  • 0.50 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Popecite meso. Stavite ga u sporo kuhalo, dodajte ulje i povrće.
  2. Nakon dvije minuta dodajte brašno te izmiješano vino, rajčice i temeljac. Miješajte dok ne zakuha pa izlijte na meso. Kuhajte dok osso bucco ne postane mekan. Pospite gremoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.