Recepti 27. lipnja 2019.

Osvježavajuća zelena juha od graška i mente

juha od graška
foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Zelena juha idealna je za tople ljetne dane.

Grašak i menta idealan su spoj. Zelena juha oduševit će vas osvježavajućim okusima, a ako je servirate uz pržene krušćiće može poslužiti i kao kompletno i zdravo ljetno jelo. Možete dodati i šaku bučinih golica koje ste prethodno tostirali pa njima posipati tanjur. Samo pet sastojaka potrebno je za dobitnu kombinaciju namirnica koje se izvrsno nadopunjuju. 

Potrebno vam je:

  • 350 g krumpira
  • 1 luk
  • 500 g smrznutog graška
  • 740 ml temeljca ili vode
  • 1 žlica mente
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk pa ga pirjajte oko 2-3 minute dok ne omekša.
  2. Ogulite krumpir, nasjeckajte ih i bacite na ulje na pet minuta pa dodajte temeljac ili vodu.
  3. Neka zavrije, a onda kuhajte još oko 15 minuta.
  4. Ubacite smrznuti grašak, kuhajte pet minuta pa ubacite svježe listove mente.
  5. Juhu blendajte dok ne postane u potpunosti kremasta.
  6. Ako je juha pregusta, dodajte još tekućine.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.