Recepti Doručak 19. lipnja 2024.

Otkrij novu omiljenu kombinaciju: sok od đumbira i cikle

Doručak
10 MIN
5 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Sok od đumbira i cikle
Sok od đumbira i cikle
foto: Freepik
Priprema soka kod kuće nikad nije bila lakša! U samo 15 minuta možeš uživati u osvježavajućem napitku punom vitamina. Sok od đumbira i cikle je idealan za doručak ili kao zdravi napitak tijekom dana

Ako voliš otkrivati nove zdrave napitke, ovaj sok od đumbira i cikle sigurno će te oduševiti! S dodatkom kelja, mrkve, naranče i jabuke, nudi nevjerojatno bogatstvo okusa i zdravih sastojaka. Ako nemaš sokovnik, ovaj recept možeš pripremiti i u blenderu.

Blagodati soka đumbira i cikle

Osim što je bogata antioksidansima, cikla može pomoći u smanjenju upala i održavanju zdravog krvnog tlaka. No oni koji su skloni gihtu trebaju biti oprezni zbog visokog sadržaja oksalata.

cikla | Author: Roman Odintsov/Pexels Zdravi sok koji ćeš obožavati foto: Roman Odintsov/Pexels

Đumbir je pak poznat po protuupalnim svojstvima i može pomoći u ublažavanju probavnih smetnji i bolova kod artritisa. Pripazi na doze ako imaš kamenac u žuči ili koristiš lijekove za dijabetes ili krvni tlak. 

cikla475.jpg Možda vas zanima... Čudotvorni učinci cikle: Obožavani super korijen! Špajza Možda vas zanima... Mala enciklopedija začina: 6. Đumbir Špajza

Može i bez sokovnika

Može li se sok od đumbira i cikle napraviti bez sokovnika? Naravno, evo kako...

Grubo nasjeckaj sve sastojke. Najprije u blender ubaci mekane i sočne sastojke i miksaj dok ne postanu tekući. Zatim dodaj preostale sastojke i miksaj dok sve ne postane tekuće.

 | Author: Thinkstock Đumbir je poznat po protuupalnim svojstvima foto: Thinkstock

Pripremi dupli sloj gaze i stavi je preko velike posude. Ulij sadržaj blendera u gazu, skupi rubove i rukama istisni sav sok iz pulpe. Ako ne želiš da ti ruke pocrvene, koristi gumene rukavice.

Ne gasi ekran dok kuham

Sok od đumbira i cikle
10 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Naranča 1 kom
  • Kelj 3 listići
  • Jabuka 1 kom
  • Mrkva 1 kom
  • Cikla 1 kom
  • Đumbir - svježi 1 kriška
  • Led
Postupak
  1. Najprije u sokovniku iscijedi naranču, oguljenu i podijeljenu na četvrtine.

    Dodaj 3 lista kelja, 1 jabuku srednje veličine narezanu na kriške, mrkvu, oguljenu ciklu narezanu na kriške, i na kraju oguljeni komadić svježeg đumbira debljine cca 1 cm.


  2. Napuni dvije čaše ledom i ulij sok. Posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

100 kcal

5 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

21,00 g

7 %

PROTEINI

2,00 g

4 %

Otkrij i ove recepte za fine i zdrave domaće sokove!

sok-mrkva Možda vas zanima... Zdravi sok od mrkve i rajčica Recepti Sokovi Možda vas zanima... Domaći sok od mente i koprive: Priroda u najljepšem obliku None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.