gastro postao
Nakon dobrog roštilja, zasladite se kremastim i osvježavajućim desertom od banana i kikiriki maslaca.
Teksturom podsjeća na sladoled, ali nema ni mlijeka ni jaja! Ovaj je desert zaista brzo gotov, ne trebaju vam nikakvi specijalni uređaji ni pribor. Banane narežite i stavite u zamrzivač dan ranije, a ostatak će posla odraditi vaš blender.
Sastojci su dovoljni za četiri manje porcije pa predlažemo da ih odmah udvostručite. Sigurni smo kako ništa neće ostati...
Sastojci:
- 4 zrele banane
- 70 g kikiriki maslaca
- 1 žlica kokosovog ulja
- ½ žličice cimeta
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- Prstohvat soli
Priprema:
- Narežite banane na ploške debele pola centimetra, položite ih u plastične vrećice (u jednom sloju) i stavite u zamrzivač preko noći.
- Sljedeći ih dan stavite u blender sa svim ostalim sastojcima i blendajte 2-3 minute, dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Stavite u zamrzivač na sat vremena, a zatim poslužite.
Uživajte!