gastro postao
Ova kombinacija okusa neće vas ostaviti ravnodušnima...
Keksići mogu biti jednako upečatljivi kao i ekstravagantni višeslojni deserti, samo morate uložiti malo truda i koristiti kvalitetne sastojke.
U ovom slučaju svakako koristite smeđi šećer, koji je zaslužan za notu karamela, kao i vrhunsku tamnu čokoladu. Višnje su i više no dostojna zamjena za klasične brusnice, na koje obično nailazimo u receptima za kekse, a neće naškoditi i ako dodate domaći ekstrakt vanilije. Pospite ih s malo soli prije pečenja i uživajte u simbiozi različitih okusa i tekstura.
Sastojci:
- 200 g omekšalog maslaca
- 300 g smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 g brašna
- 1 žličica sode
- 1 žličica soli
- ½ žličice praška za pecivo
- 150 g zobenih pahuljica
- 300 g nasjeckane tamne čokolade
- 150 g sušenih višanja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
- Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu, prstohvat soli pa kratko izmiksajte.
- Smjesu stavite u hladnjak na barem sat vremena.
- Oblikujte 24 kuglice i rasporedite ih po pripremljenim limovima. Pospite s malo soli.
- Pecite 10-12 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju po rubovima. Sredina bi još uvijek trebala biti mekana.
- Izvadite ih iz pećnice, pričekajte koju minutu pa ih prebacite na rešetku i pustite da se ohlade.
Uživajte!