Recepti 03. travnja 2019.

Ovi su keksići bolji i od bogate čokoladne torte

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova kombinacija okusa neće vas ostaviti ravnodušnima...

Keksići mogu biti jednako upečatljivi kao i ekstravagantni višeslojni deserti, samo morate uložiti malo truda i koristiti kvalitetne sastojke. 

U ovom slučaju svakako koristite smeđi šećer, koji je zaslužan za notu karamela, kao i vrhunsku tamnu čokoladu. Višnje su i više no dostojna zamjena za klasične brusnice, na koje obično nailazimo u receptima za kekse, a neće naškoditi i ako dodate domaći ekstrakt vanilije. Pospite ih s malo soli prije pečenja i uživajte u simbiozi različitih okusa i tekstura. 

 

 

Možda vas zanima... Brzi keksići s čokoladom i šarenim bombončićima Recepti

 

 

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 300 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g brašna
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 300 g nasjeckane tamne čokolade
  • 150 g sušenih višanja

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
  2. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu, prstohvat soli pa kratko izmiksajte.
  3. Smjesu stavite u hladnjak na barem sat vremena.
  4. Oblikujte 24 kuglice i rasporedite ih po pripremljenim limovima. Pospite s malo soli.
  5. Pecite 10-12 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju po rubovima. Sredina bi još uvijek trebala biti mekana.
  6. Izvadite ih iz pećnice, pričekajte koju minutu pa ih prebacite na rešetku i pustite da se ohlade.

 

 

Možda vas zanima... Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca Recepti

 

Uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.