gastro postao
Ako pripremate večeru za Valentinovo i još razmišljate o desertu, svakako bacite pogled na recept za brzinsku kremu od jagode i slatkog vrhnja.
Pahuljasta krema od jagode jednostavna je i ukusna, ali i praktična jer umjesto svježeg možete upotrijebiti smrznuto voće. Napravite je unaprijed, pustite da odstoji u hladnjaku i posvetite se glavnom jelu.
Prije posluživanja je ukrasite svježim voćem, listićima mente ili naribanom koricom naranče. i iznenadite bolju polovicu prikladnim desertom za Dan zaljubljenih.
Sastojci:
- 225 g jagoda
- 1 žlica šećera
- ½ soka od naranče
- 180 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema:
- Operite, očistite i narežite jagode. Ako koristite zaleđene, odledite ih i po potrebi ocijedite višak tekućine.
- Pomiješajte jagode sa žlicom šećera i iscijeđenim sokom naranče. Promiješajte i pustite da odstoji pola sata.
- U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje i šećer u prahu.
- Jagode izblendajte u glatku smjesu i lagano ih umiješajte u pripremljeno vrhnje.
- Premjestite u dvije posudice i stavite u hladnjak na dva sata.
Poslužite uz svježe voće!