Recepti 28. kolovoza 2017.

Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica

pala.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Braco Sanjin otkrio je tajnu najukusnijih mediteranskih palačinki

Jednostavno predjelo, ili glavno jelo poznatog splitskog chefa, oduševit će vas laganom pripremom i okusima koji neodoljivo podsjećaju na ljeto i more. Isprobajte ovaj stari prokušani recept i servirajte palačinke s blitvom i laganim rižotom kao pravi profesionalni kuhar.

Pročitajte više:
Braco Sanjin


Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica

Sastojci:
Blitva
50 g mesa kozica
Pinjoli
Kapulica
Češnjak
Petrusimul
Maslac
Riža
arborio
Maslinovo ulje, sol, papar
Bijelo vino, temeljac
od kozica
Parmezan

Priprema:

  1. Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
  2. U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
  3. Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
  4. Izbalansirati okuse sa soli i paprom. 
  5. Palačinke puniti s rižotom i servirati.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.