gastro postao
Chef Braco Sanjin otkrio je tajnu najukusnijih mediteranskih palačinki
Jednostavno predjelo, ili glavno jelo poznatog splitskog chefa, oduševit će vas laganom pripremom i okusima koji neodoljivo podsjećaju na ljeto i more. Isprobajte ovaj stari prokušani recept i servirajte palačinke s blitvom i laganim rižotom kao pravi profesionalni kuhar.
Pročitajte više:
Braco Sanjin
Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica
Sastojci:
Blitva
50 g mesa kozica
Pinjoli
Kapulica
Češnjak
Petrusimul
Maslac
Riža arborio
Maslinovo ulje, sol, papar
Bijelo vino, temeljac od kozica
Parmezan
Priprema:
- Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
- U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
- Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
- Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
- Palačinke puniti s rižotom i servirati.