Recepti 30. travnja 2016.

Palačinke od heljdinog brašna s punjenjem od poriluka i sira

Palačinke od heljdinog brašna s punjenjem od poriluka i sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo, a često se prodaju na štandovima kao ulično jelo.

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 788

Palačinke

  • 125 g heljdino brašno
  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 250 ml voda
  • ulje, biljno

Punjenje

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 200 g slanina suha, masna
  • 5 kom poriluk (bijeli dio)
  • svježe mljeveni papar
  • 125 g gouda punomasni
  • 3 žlica creme fraiche

Creme fraiche

  • 2 žlica mlaćenica
  • 250 g vrhnje za šlag

Priprema

  1. Postupak pripreme palačinki: Prvo pripremite smjesu za palačinke. Ostaviti da smjesa odstoji dva sata.
  2. Zagrijte teflonsku tavu ili vašu uobičajenu tavicu za palačinke, koju ste nauljili s malo biljnog ulja. Od ove smjese trebali biste dobiti od 18 do 20 palačinki. Između palačinki možete staviti papir za pečenje.
  3. Postupak za punjenje palačinki: Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte češnjak, slaninu, poriluk i kuhajte sve dok poriluk ne omekša (najmanje 10 minuta). Bitno je da višak tekućine ispari.
  4. Posolite, popaprite, dodajte sir i creme fraiche.
  5. Stavite žlicu punjenja na svaku palačinku te presavijte dva puta da dobijete trokutasti oblik. Poslužiti ih tople.
  6. Priprema creme fraichea: Zagrijati slatko vrhnje na 30 Celzijevih stupnjeva i umiješati mlaćenicu ili vrhnje.
  7. Ostaviti na sobnoj termeraturi do 8 sati ili dok se ne zgusne do željene konzistencije.
  8. Nakon toga čuvati u hladnjaku. Creme fraiche se može iz hladnjaka konzumirati unutar nekoliko dana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.